Acțiunea s-a derulat în perioada 7-11 august 2017 și a fost organizată în conformitate cu HCL 63/2002, Ordinul Ministerului Sănătății nr. 536/1997, Legea 51/2006 și Legea 101/2006, cu respectarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei.
Echipele de lucru au acționat în parcuri, zone verzi, la blocuri și la subsolurile acestora. Totodată, au beneficiat de dezinsecție și deratizare instituțiile publice, respectiv Casa de Cultură „Mihai Eminescu“, unitățile de învățământ – Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ , grădiniţele – Spitalul Orășenesc, precum și Centrul Social de Recuperare și Reabilitare Neuromotorie, Centrul Rezidențial „Sf. Ioan“ și Centrul de Reabilitare pentu Persoane cu Handicap.
„Normele de igienă și recomandările privind mediul de viață al populației, aprobate prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 536/1997, prevăd că acțiunile de dezinsecție trebuie efectuate atunci când este nevoie, o dată la minim 3 luni, iar cele de deratizare se fac atunci când este nevoie, o dată la minim 6 luni. Obligativitatea efectuării dezinsecției și deratizării revine și asociațiilor de proprietari, în ceea ce privește subsolul blocurilor și spațiile comune. La Panciu, prima campanie de deratizare și dezinsecție din 2017 s-a desfășurat în luna mai, atât în instituțiile publice și zonele verzi, cât și la blocuri. Cea de-a doua campanie, s-a derulat în săptămâna 7-11 august și a avut ca scop prevenirea înmulțirii țânțarilor, muștelor și a altor insecte dăunătoare, precum şi a rozătoarelor“, a afirmat primarul Iulian Nica.
Edilul-șef a precizat că populația a fost avertizată anterior de faptul că, pe durata efectuării dezinsecției, trebuie să evite zonele în care se acționează, deoarece substanțele ar putea provoca iritații ale ochilor, pielii și ale căilor respiratorii.
Biroul De Presă al Primăriei Orașului Panciu