Comuna Urechești a beneficiat de mai multe investiții în calitatea vieții în ultimii ani. Drumurile și copiii au fost în centrul atenției, cu prioritate. Mulți ani, locuitorii comunei și nu numai au fost nevoiți să traverseze localitatea pe un drum plin de gropi, un drum județean, aflat în administrarea Consiliului Județean Vrancea. Abia în ultimii doi ani administrația județeană a asfaltat și modernizat acest drum (DJ 205B), cu șanțurile și podețele aferente. Acest lucru a avut un efect imediat și în privința potențialilor investitori: s-au cumpărat imobile (case) nelocuite, iar un mare antreprenor va face o investiție importantă pe raza comunei Urechești. ”În comuna Urechești sunt multe case părăsite, fie proprietarii au murit, fie au plecat din țară și nimeni nu mai are grijă de ele. După ce s-a asfaltat și drumul județean, au început să fie cumpărate mare parte din aceste imobile. Cred că peste 50 de case s-au vândut numai anul acesta. Au venit și investitori. De exemplu, o firmă foarte importantă care produce tot felul de chingi, unică la nivel mondial, după China. Această societate va angaja între 300 și 1000 de oameni. Noi, primăria, i-am dat o mână de ajutor și sprijinim acest investitor cu ce putem. Vă dați seama, 300-1000 de angajați, pentru comuna Urechești acest lucru este extraordinar. Trebuie să aducem bunăstare în comună, iar copiii să rămână aici, să nu mai plece spre alte zări.”, susține primarul comunei Urechești, Nistor Bratosin.
Administrația locală a rezolvat problema iluminatului public, prin montarea a circa 800 de lămpi led pe toată raza comunei. Consumul de energie electrică a scăzut, astfel, semnificativ. În plus, Primăria a depus un proiect pentru instalarea de camere de supraveghere în mai multe zone din localitate. În sectorul educației, administrația locală a investit în renovarea și dotarea unităților de învățământ. ”Avem o bună colaborare cu directorul școlii și cu toate cadrele didactice din comună. Investiția în copii este prioritară. O comună părăsită de copii este o comună fără viitor. Trebuie să le asigurăm condiții și să le dăm șansa să rămână lângă părinții lor.”, a declarat primarul Nistor Bratosin. Pe lângă educație, administrația locală s-a arătat preocupată și de posibilitățile de recreere și petrecere a timpului liber pentru copiii și tinerii din comună. Primăria a început să amenajeze locuri de joacă și de recreere în mai multe zone din comună, astfel încât fiecare copil să aibă acces facil. ”De exemplu, lucrăm la un viitor loc de joacă pentru copii. Nu mai avem mult și îl finalizăm. Mai avem de pus pavele, tartan pentru protejarea copiilor care vor veni să se joace. Îl vom încercui, astfel încât copiii să nu aibă acces direct la stradă, să fie protejați de mașini. Astfel de locuri de joacă vreau să fac în toată comuna, pe zone. Copiii și tinerii să nu se mai strângă în centrul comunei, ci să aibă posibilitatea de recreere în zona unde locuiesc. Mulțumesc copiilor și adulților din comună care au înțeles că trebuie să protejăm aceste locuri de joacă, să nu le stricăm, să nu le umplem de gunoaie.”, a mai spus primarul comunei.
Fiind o localitate cu o mare suprafață cultivată cu viță de vie, administrația publică a balastat drumurile agricole, în sprijinul podgorenilor din comună, precum și al potențialilor clienți. Pe de altă parte, primăriile din Urechești, Popești și Gugești au creat o asociație de dezvoltare și au depus un proiect comun pentru introducerea alimentării cu gaze naturale în aceste comune. ”Din punctul meu de vedere, cred că am ajuns cam la 40% din ceea ce mi-am propus să fac în calitate de primar.”, a concluzionat edilul șef al comunei Urechești, Nistor Bratosin. În această vară a fost lansat și albumul monografic, volumul al doilea, ”Comuna Urechești, vatră de istorie milenară la Mănăstirea Vărzărești”, scris de prof. Valerică Tomulescu.