În noaptea de 30/31 martie, în intervalul 21.00-05.00, polițiștii vrânceni au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, poliţiştii au primit 31 de sesizări prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
În cadrul acțiunii, cei 65 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigarea criminalității economice, investigații criminale, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au verificat 11 obiective (5 cluburi/discoteci, 2 baruri, 4 unități de alimentație publică) și au acționat în cadrul a 8 filtre organizate. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 22.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere. De asemenea, a fost reținut 1 certificat de înmatriculare pentru neîndeplinirea unor obligații legale. 4 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea O.U.G. nr. 28/1999 – privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat fiscale, 3 conform H.G. 301/2012 – pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 – privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor iar 4 conform Legii nr. 61/1991– privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.
De asemenea, începând cu data de 31 martie, ora 00⁰⁰, cu ajutorul dispozitivelor electronice mobile pe care a fost instalată aplicația, de tip telefon sau tabletă, polițiștii pot realiza într-un timp foarte scurt scanarea documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate, pașaport), aplicația eDac generând în mod automat date existente în bazele de date ce aparțin autorităților române, cât și cele ce țin de spațiul Schengen. În acest sens, se facilitează interacțiunea cu cetățenii și se reduce timpul de verificare. În cadrul activităților au fost verificate prin intermediul aplicației eDAC aproximativ 470 de persoane. Polițiștii au oprit în trafic pentru verificări 224 de autovehicule și au efectuat testări în privința consumului de alcool sau substanțe interzise la volan. (IPJ Vrancea)