Sindicatele funcţionarilor publici din Parlamentul României şi ale personalului contractual îşi declară solidaritatea deplină cu protestul angajaţilor Secretariatului General al Guvernului, referitor la nivelul salarial scăzut raportat la importanţa atribuţiilor. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la nivelul angajaţilor Parlamentului României al căror cuantum salarial nu a mai înregistrat modificări semnificative din anul 2017, fiind în medie de 5.500 – 5.700 lei (salariul net).
La începutul lunii aprilie, am înaintat premierului României o solicitare de majorare a salariilor angajaţilor Parlamentului, solicitare semnată de peste 1200 de salariaţi şi care încă nu a primit nici un răspuns. Solicităm şi pe această cale prim-ministrului, să manifeste o deschidere onestă la dialog cu reprezentanţii sindicatelor angajaţilor Parlamentului României, în vederea soluţionării urgente a solicitărilor noastre.
Decidenţii statului român, dar şi opinia publică, ar trebui să conştientizeze că inechitatea salarială poate genera o scădere a calităţii activităţii legislative desfăşurate de către angajaţii din structurile Parlamentului României, ceea ce poate genera situaţii complicat de gestionat ulterior. Angajaţii Parlamentului României au dovedit respect şi loialitate faţă de instituţia în care îşi desfăşoară activitatea şi au ales să nu pună presiune prin mişcări sindicale de protest, alegând calea dialogului. Reamintim prim-ministrului că, în calitate de fost Preşedinte al Camerei Deputaţilor, a cunoscut activitatea noastră în mod nemijlocit. Reamintim, de asemenea, şi restricţiile privind desfăşurarea altor activităţi prin care ne-am putea creşte veniturile. Totodată, nu trebuie omis faptul că activitatea noastră, deşi extrem de complexă, desfăşurându-se sub o presiune permanentă, nu a generat vreo sincopă, iar acest lucru evidenţiază, în mod indubitabil, nivelul ridicat de profesionalism al colegilor noştri. (comunicat de presă – Sindicatele funcționarilor publici din Parlamentul României)