Proiectul guvernamental pilot „Pachetul Alimentar”, implementat în 50 de unităţi de învăţământ din România, printre care și la Liceul „Eremia Grigorescu” din orașul Mărășești, este un eșec pentru statul român. Cel puțin în Vrancea, la Mărășești, localitate recunoscută ca zonă defavorizată, elevii primesc hrana promisă de stat doar o scurtă perioadă de timp. Suntem trecuți de luna februarie, iar nici până la această dată nu s-a organizat o licitație pentru desemnarea firmei care va distribui hrana pentru cei 800 de elevi ai unității de învățământ. Motivul invocat de conducerea liceului: Ministerul Educației nu a trimis normele metodologice. „Nu există încă norme metodologice de la minister, astfel că nu se poate demara licitaţia pentru desemnarea firmei care va livra hrana caldă. În cei doi ani scurşi până acum s-a derulat pentru perioade scurte de timp, deşi beneficiile s-au văzut atunci când a funcţionat. Aş aprecia o scădere cu 15% a absenteismului. Copiii nevoiaşi chiar au primit foarte bine acest program”, ne-a declarat Daniela Iacob, directorul Liceului „Eremia Grigorescu”.
Proiectul s-a derulat cu aceleași sincope și în primii doi ani, când elevii au primit masa caldă două luni sau cel mult trei luni din totalul anului școlar. Ba chiar în primul an, în loc de hrană caldă copiii au primit un sandviș ceva mai consistent.
Proiectul are ca obiective scăderea ratei abandonului şcolar, în special în rândul elevilor din zonele defavorizate, dar şi formarea deprinderii la copii a unei alimentaţii sănătoase.