Lemnul rezultat din tăierile făcute în anul 2015 în Crângul Petrești, pentru amenajarea ariei naturale, respectiv 993 metri cubi, a dispărut din evidențele Consiliului Județean Vrancea. Constatarea a fost făcută de Camera de Conturi Vrancea, cu ocazia verificărilor făcute, din documente reieșind că agentul economic care a făcut exploatarea a întocmit avize de însoțire a masei lemnoase. S-a mai constatat că avizele de însoțire nu poartă semnături care să confirme primirea lemnului de către un reprezentant al Consiliului Județean, iar din documentele puse la dispoziție nu s-a putut face dovada existenței materialului lemnos, a depozitări sale într-o locație ce aparține Consiliului Județean.
“Nu a fost înregistrată în evidențele patrimoniale și contabile contravaloarea materialului lemnos (993 mc) rezultat din defrișările efectuate pentru eliberarea amplasamentului necesar realizării unui obiectiv de investiții”, se arată în raportul Camerei de Conturi Vrancea.
În acest caz, s-a dispus luarea măsurilor legale pentru invetarierea, evaluarea și înregistrarea în evidența tehnico-operativă și contabilă a materialului lemnos rezultat din defrișări.
Conform legii, lemnul exploatat trebuia valorificat,la un preț stabilit în urma unei evaluări. Anul trecut, Consiliul Județean Vrancea scos la licitație lemnul rezultat din domorârea de către vânt a arborilor de la Soveja, iar prețul unui metru cub de lemne a fost de 183 de lei.
Consiliul Județean Vrancea a contestat în instanță raportul Curții de Conturi privind lucrările din Crângul Petrești.
“Subliniem faptul că raportul Camerei de Conturi Vrancea, prezentat public, a fost contestat în procedură administrativă, contestația fiind parțial admisă de Curtea de Conturi a României. Măsurile menținute de acest for au fost contestate în instanță, plângerea împotriva Deciziei nr. 5/2017 nefiind soluționată pe fond nici până la această dată. Concluzionând, prin efectuarea lucrărilor de amenajare a Crângului Petrești și a drumului județean care leagă Focșaniul de această locație de agrement, bugetul județului Vrancea nu a fost prejudiciat în niciun fel. Dificultățile intervenite pe parcursul executării proiectului au fost cauzate de incapacitatea executantului lucrării de a-și îndeplini obligațiile contractuale, nicidecum de acțiunile conducerii Consiliului Județean Vrancea. Finalizarea și darea în folosință a Crângului Petrești este un câștig pentru vrânceni, întrucât reprezintă o locație la standarde moderne, în care aceștia își pot petrece timpul liber”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean care vizează toate neregulile găsite de Camera de Conturi Vrancea în auditul realizat pentru anul 2016.
Pe lângă arborii „căsăpiţi” în pădurea de la Petreşti, au fost tăiați și plopii de pe marginea DJ204 E, pentru lăţirea drumului de la 6 metri la 12 metri.