Ministerul Educației Naționale interzice folosirea oricărui material școlar auxiliar în procesul de învățământ, dacă acesta nu are avizul MEN. Chiar dacă nu toate clasele/ disciplinele au manuale și celelalte materiale auxiliare necesare, la acest început de an școlar, iată că ministrul Liviu Pop le aplică o lovitură dură atât elevilor cât și cadrelor didactice.
”Ministerul Educaţiei îi ameninţă pe profesorii care doresc să muncească mai mult pentru elevii lor. Într-o circulară transmisă peste tot în ţară, care a creat o revoltă fără precedent în rândul corpului profesoral şi pe care o pun la dispoziţia presei, Ministerul Educaţiei interzice profesorilor să folosească materialele auxiliare la clase, ba chiar îi ameninţă pe profesorii care fac acest lucru cu „sesizarea organelor de stat”. „Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea şi autorizarea auxiliarelor şcolare în unităţile de învăţământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare şcolare neaprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale”, precizează aceasta.
Circulara se încheie apoteotic: „Precizăm că, în cazul în care nu va fi respectată această obligaţie, Ministerul Educaţiei Naţionale îşi rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate”. Nu m-ar mira ca, în curând, ministrul Liviu Pop să creeze şi o Miliţie a Ministerului Educaţiei, menită să îi sancţioneze şi să-i excludă din învăţământ pe profesorii care nu respectă întocmai regulile impuse de PSD. Gestul este un „ceauşism” fără precedent, iar Liviu Pop trebuie să demisioneze imediat din funcţie sau să fie demis de premierul Mihai Tudose. Fără culegeri, compendii şi alte materiale auxiliare, cum pot face profesorii învăţământ de calitate? Am fost o viaţă profesor de matematică, nici cei mai comozi profesori nu se bazau doar pe manualele de la clasă în procesul de învăţământ. Înţeleg că scopul PSD este uniformizarea gândirii tinerilor pentru a-i transforma în masă de manevră, dar nu putem reveni la perioada de dinainte 1989. Fără a folosi cuvinte mari, circulara ministerului Educaţiei este un „ceauşism” fără precedent.”, arată deputatul PNL Neamț, Laurențiu Leoreanu, într-un comunicat de presă.
De menționat că Liviu Pop este, la bază, profesor de matematică. Sunt mii de culegeri și reviste de specialitate, cu exerciții și probleme diverse (ex – celebra Gazeta Matematică), editate în anii 1970-1980-1990-2000 etc dar care nu au, normal, avizul actualului ministru. După o parte din ele a învățat și elevul/ studentul Liviu Pop. Poate s-a și ajutat de unele dintre ele în orele de curs, în vremurile când trecea pe la catedră. Acum de ce nu mai sunt bune?