Ca și la Focșani, orașul Panciu va avea, până la sfârșitul acestui an, un centru de informare turistică, grație unui proiect cu finanțare europeană.
„Investiția face parte dintr-un proiect-pilot, care se derulează la nivel național și care are ca scop înființarea de centre de promovare și informare turistică în unități administrativ teritoriale (UAT) municipii/orașe cu concentrare mare și foarte mare de resurse naturale și/sau antropice, cu scopul de a prezenta toate ofertele şi atracţiile turistice locale, în scopul creşterii beneficilor obţinute de pe urma valorificării patrimoniului turistic local pentru comunitatea locală. Centrul de la Panciu îşi propune să contribuie la punerea în valoare a resurselor turistice ale zonei, la creşterea vizibilităţii obiectivelor turistice consacrate şi la crearea unei metode moderne de promovare turistică, folosindu-se de mediul online, reţelele sociale şi tehnologiile mobile“, a precizat primarul Iulian Nica.
Beneficiarii direcți vor fi turiștii și persoanele care tranzitează orașul Panciu. Aceștia vor avea la dispoziție materiale de promovare despre atracțiile turistice locale și evenimentele culturale organizate în orașul Panciu, precum și informații despre obiectivele turistice din regiune și despre posibilitățile reale de petrecere a timpului liber. Totodată, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Panciu se va adresa și tour-operatorilor, prin oferirea de pachete de vacanţă profesioniste şi accesibile, în vederea includerii în cataloagele lor.
Promovarea turistică se va realiza atât prin materiale tipărite, cât și în mediul online, prin intermediul unul site propriu – www.vinlapanciu.ro.
„Proiectul va avea și beneficiari indirecţi, și anume: obiectivele cultural-istorice, religioase sau arhitecturale din Panciu – Mănăstirea Brazi, cu Paraclisul Subteran, Schitul Sf. Ioan Botezătorul, Hrubele lui Ștefan cel Mare, Beciurile Monumente de Patrimoniu, mormântul scriitorului Ioan Slavici- precum și alte edificii ce pot fi incluse ca atracţii turistice. În al doilea rând, este vorba despre proprietarii obiectivelor turistice şi ai altor resurse cu valenţe în turism, proprietarii de structuri tehnico – turistice de primire; despre restaurantele, magazinele de suveniruri etc. și nu în ultimul rând, despre unităţile administrativ teritoriale învecinate, populaţia oraşului Panciu şi a judeţului Vrancea, precum și Regiunea de Dezvoltare Sud Est“, a afirmat primarul Iulian Nica.
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică va fi amplasat în scuarul de la intersecția străzilor Titu Maiorescu și Eliade Rădulescu. El va avea o suprafaţă construită de 60 m și va beneficia de un spaţiu standuri cu suprafaţa utilă de 10 mp, precum și de un spaţiu informare cu suprafaţa utilă de 33,50 mp.
Valoarea totală a proiectului este de 619.798,72 lei.
Pai problema sta cam asa. A zis UE ca nu absorbim fondurile? Bineee…hai sa le furam. Nimeni…dar absolut nici un politician nu face ceva util cetateanului de rand. Proiectele se fac in functie de cum pot ei fura. Cat despre centrele astea e o vorba…chelului ii trebuie tichie de margaritar.