– Se dă liber la traseismul primarilor, cu 60 de zile înainte de data alegerilor locale (9 iunie). Sunt zeci de astfel de cazuri, în țară, anunțate până acum. După ce va intra în vigoare actul normativ, vor apărea mult mai multe ”transferuri” de primari, în majoritate în beneficiul PSD. În Vrancea s-au anunțat, de mai mult timp, două mutări de la un partid la altul: Nicolae Damian, primarul comunei Pufești, de la AUR la PSD; Silviu Stoica Gheorghe, primarul comunei Bălești, de la PMP la PNL. De asemenea, primarul din Sihlea, Radu Modreanu, ales independent în 2020, ar putea candida, acum, din partea PNL. Vom avea parte, însă, de treceri de la PNL la PSD (sau invers) și în Vrancea? Pe surse au apărut de mai mult timp zvonuri despre posibile plecări din PNL către PSD (Cătălin Toma încă trăia și conducea PNL&CJ Vrancea).
– Așa cum anticipam, constructorii trag tare, acum, pentru a finaliza, cât de cât, o parte din investițiile începute de mai mult timp în Focșani. Alegerile locale sunt pe 9 iunie, iar primarul Cristi Misăilă nu are cu ce se lăuda în fața electoratului. Administrația focșăneană a început multe șantiere, fără un plan clar de realizare, lucrările au stagnat, milioanele de euro s-au pierdut. Acum, intenția primarului&comp este de a ”rezolva” măcar centrul Focșaniului și câteva zone principale, intens circulate, până la scrutinul din 9 iunie. Unde mai pui că Paștele Ortodox este pe 5 mai, iar orașul se aglomerează și mai mult în zilele respective. Speră să ”ia ochii” alegătorilor, din nou, astfel încât focșănenii să pună ștampila tot pe Cristi Misăilă, în cabina de vot.
– Conflictul de la Obștea Vidra, Tichiriș, Căliman și Scafari a ajuns la un nou nivel. Duminică a fost chemată și poliția la sediul obștii. În instanță sunt tot felul de acțiuni, inițiate de cele două grupări care își dispută conducerea obștii. Situația tensionată durează de câțiva ani și nu pare a se ajunge prea curând la o rezolvare. La mijloc este vorba de mulți bani, pentru că Obștea Vidra, Tichiriș, Căliman și Scafari este destul de bogată. Poveștile cu interesele și grija față de marea masă de membri obșteni sunt pentru cei naivi. Fiecare grup vrea să dețină controlul pe fondurile care intră în conturile obștii și pe tăierile de masă lemnoasă. Cei care lucrează în sectorul silvic știu foarte bine despre ce e vorba. La fel știu și primarii, polițiștii, procurorii, judecătorii, cei de la APIA și Mediu, afaceriștii din industria lemnului.
– PSD și PNL se strofoacă să găsească un candidat comun pentru Primăria București, cu 3 luni înainte de data alegerilor locale. Responsabilitate, seriozitate, profesionalism, ce mai! În această vâltoare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă trebuie să mai găsească și o femeie – independentă, de succes în domeniul său – care să ocupe primul loc pe lista comună de candidați pentru Parlamentul European. În spațiul public s-au avansat câteva nume, dar atât: Luminița Odobescu (ministrul de externe), Ramona Chiriac (șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București), Elisabeta Lipă (președinta Agenției Naționale pentru Sport), Cristina Chiriac (președinta Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin).