joi, noiembrie 21, 2024
AcasăComuna meaCHIOJDENIPeste 700 de elevi din județul Vrancea continuă programul Digitaliada în anul...

Peste 700 de elevi din județul Vrancea continuă programul Digitaliada în anul școlar 2021-2022

Elevii și profesorii din Școala Gimnazială Chiojdeni, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești și Școala Gimnazială Tâmboești din județul Vrancea vor continua să învețe anul acesta în laboratoare digitale complet echipate de Fundația Orange cu tablete și echipamente IT prin programul Digitaliada. În plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în Platforma Digitaliada dedicată Evaluării Naționale, precum și noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispoziție gratuit tuturor profesorilor și elevilor din țară. Ne bucură că platforma Digitaliada ne-a pregătit pentru toată această perioadă și că avem ocazia să folosim toate resursele din proiect în procesul instructiv-educativ, încă din 2017 de când suntem în proiect. Toate sesiunile de formare au avut un impact pozitiv asupra cadrelor didactice implicate în proiect, iar profesorii au avut ocazia să includă în modul de predare resurse și teste regăsite în platformă și bineînțeles, elevii au fost încântați să participe în cadrul orelor, dar și în cadrul celorlalte activități. Mă bucur că de la un an la altul lucrurile evoluează din ce în ce mai frumos și putem să împărtășim cunoștințe și să prezentăm elevilor resurse extrem de atractive, mai în această perioadă când și componenta digitală joacă un rol esențial în dezvoltare. – Violeta Anca Grecu, Director, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești

Peste 800 de școli (elevi, profesori și părinți) sunt înrolate și utilizează Platforma Digitaliada, un sistem de management școlar care pune la dispoziție în mod gratuit toate facilitățile necesare pentru învățarea online, dar și resurse complementare pentru activitatea din clasă. Orice profesor se poate înregistra pe platformă pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate. În acest an școlar, platforma vine cu o serie de funcționalități îmbunătățite, inclusiv un nou modul prin care toate cadrele didactice înscrise își pot crea și gestiona propriul portofoliu de lecții virtuale pentru clasele lor, noi aplicații digitale integrate și un tool colaborativ pentru ca elevii să poată lucra la proiecte în echipă. În plus, o nouă secțiune dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională cu testări automatizate la matematică și limba română și feedback personalizat va fi disponibilă în curând pe Platforma Digitaliada.

Pe lângă platforma de învățare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematică, TIC și limba română, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ și 200 de teste noi și fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile gratuit. „Noile teste, lecții și videoclipuri îi pot ajuta pe elevii ce studiază în limba română, indiferent că sunt în interiorul granițelor sau în comunități din afara acestora, să se dezvolte și să învețe mai ușor, prin activități interactive. Mai mult, am inclus în Digitaliada și un set nou de ghiduri pentru profesorii de limba română, create chiar la inițiativa unora dintre profesorii de specialitate din proiect. Noul nivel la care va ajunge Digitaliada se află în concordanță cu cele mai noi metode de predare interactivă și creativă.”  –  Dana Deac, Președinte Fundația Orange.(sursa: Fundația Orange)


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -

- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu