vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăSocietate”Poveşti şi adevăruri despre deficitul de atenţie (ADHD)”, workshop la DGASPC

”Poveşti şi adevăruri despre deficitul de atenţie (ADHD)”, workshop la DGASPC

Vineri, 25 noiembrie 2022, ora 12.00, va avea loc în cadrul Centrului Comunitar pentru Copii cu Dizabilităţi Focşani, strada 8 Martie, Nr. 1, un nou workshop cu tematica ”Poveşti şi adevăruri despre deficitul de atenţie (ADHD)”. Acest workshop face parte din programul lunar „Şcoala Părinţilor” şi este susţinut de către Manolescu Simona – psiholog clinician.

Deficitul de atenţie şi hiperactivitatea se manifestă în câteva feluri: copilul simte disconfort dacă trebuie să stea locului, chiar şi în perioade scurte de timp. Poate există o incapacitate fizică de a se abţine de la mişcări fără astâmpăr mai mult de câteva minute. Este tot timpul prins într-un vârtej mintal. Un alt semn de hiperactivitate poate fi mişcarea frecventă a ochilor, o scanare a mediului, frustrantă pentru cei din jur. Copilul care caută permanent atenţia este în mod necesar un copil nefericit. El simte că dacă nu i se dă atenţie, e lipsit de valoare, nu-şi are locul. El vrea să fie în permanenţă asigurat că e important. Dar fiindcă se îndoieşte de aceasta, nici un fel de asigurare, nu-l va convinge vreodată.

Tulburările de tip deficit de atenţie şi hiperactivitate sunt manifestări la fel de frecvente ca în trecut, însă această problemă nu era remarcată şi dezbătută atât de stringent ca astăzi. Oricare dintre noi, ocazional, poate avea dificultăți în concentrarea și menținerea atenției. Pentru unele persoane, însă, aceste dificultăți sunt foarte persistente și interferează zilnic cu munca, cu relațiile sociale, cu viața de familie, astfel încât sunt privite ca o tulburare psihiatrică.

Acest workshop ne apropie încă o dată de natura umană, ne face să ne simţim acasă, în mintea şi în corpul nostru şi ne ajută să-i cunoaştem, să-i înţelegem pe cei afectaţi de ADHD. Psihologul clinician Manolescu Simona, vă invită să descoperiţi anumite aspecte din lumea copiilor cu ADHD şi să împărtăşiţi din experienţa dumneavoastră cu privire la viaţa petrecută împreună cu copilul diagnosticat cu ADHD. Relaţii suplimentare puteţi obţine la sediul Centrului Comunitar pentru Copii cu Dizabilităţi Focşani sau la telefon 0237 701472. Accesul este gratuit şi se face pe bază de confirmare a participării. (sursa: DGASPC Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu