vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăAdministratiePrimarii de municipii vor rectificare bugetară pozitivă și participare la negocierea bugetului...

Primarii de municipii vor rectificare bugetară pozitivă și participare la negocierea bugetului Comisiei Europene pe următorii ani

Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, întrunită pe 13 martie 2019, în ședință ordinară la București, a adoptat prin votul unanim al primarilor de municipii prezenți următoarea rezoluție:

1. Având în vedere întârzierile majore produse în contractarea investițiilor pe plan local, ca o consecință a imposibilității de elaborare și aprobare a bugetelor locale pe anul 2019, solicităm Președintelui României ca, în urma transmiterii de către Parlament a proiectului de lege pentru aprobarea bugetului de stat pe anul 2019, să emită decretul de aprobare a proiectului de lege în cel mai scurt timp, astfel încât această lege să fie publicată urgent în Monitorul Oficial.

2. Luând în considerare faptul că proiectul bugetului de stat pe anul 2019 a fost elaborat și aprobat cu o mare întârziere, solicităm Guvernului României adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care să se reducă termenele prevăzute pentru aprobarea bugetelor locale pe anul 2019 de la minim 45 de zile, atât cât prevede în prezent Legea nr. 273/2006 a finanțelor publice locale, la maxim 12 zile.

3. Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2019, ca urmare a aprobării bugetului de stat în forma actuală, contrar recomandărilor și observațiilor formulate de AMR, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul proiectului de lege pentru rectificare bugetară, în scopul păstrării valorii veniturilor bugetelor locale cel puțin la nivelul anului 2017.

4. Având în vedere intenția Comisiei Europene de a ajunge, până la sfârșitul anului 2019, la un acord rapid între statele membre, privind următorul buget pe termen lung, pentru a asigura o tranziţie fără probleme între actualul buget (2014-2020) şi noul buget (2021-2027), precum şi previzibilitatea şi continuitatea finanţării, în beneficiul tuturor, solicităm Guvernului României cooptarea a câte unui reprezentant al AMR, UNCJR, AOR și ACoR în delegația României care negociază cu Comisia Europeană cadrul financiar multianual 2021-2027. Solicităm și instituirea unui consiliu consultativ, din care să facă parte și reprezentanți ai structurilor asociative ale administrației publice locale, care să acorde asistență administrației publice centrale pe această temă.

Implementarea acestor solicitări este absolut necesară pentru deblocarea investițiilor pe plan local, astfel încât autoritățile administrației publice locale să poată contracta și realiza investițiile programate pentru anul 2019, precum și în scopul asigurării surselor de finanțare nerambursabilă din fonduri europene în perioada 2021-2027, în vederea efectuării proiectelor de dezvoltare locală de importanță deosebită. (Asociația Municipiilor din România)


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu