vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăStiri InternePrimele controale de iarnă ale ANSVSA, primele sancțiuni: amenzi de peste un...

Primele controale de iarnă ale ANSVSA, primele sancțiuni: amenzi de peste un milion de lei, peste 1.100 kg de carne și produse din carne confiscate, firme suspendate sau închise

În prima etapă a controalelor tematice desfășurate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au realizat 2.360 de controale, în urma cărora au fost acordate 155 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.067.300 de lei. Totodată, au fost reținute 1.178 de kg de produse de origine animală și au fost emise trei ordonanțe de suspendare a activității și opt ordonanțe de încetare a activității. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unități de neutralizare pentru a fi distruse. Principalele neconformităţi identificate au fost:

– lipsa documentului de înregistrare;

– etichetare incompletă;

– depozitare, manipulare și igienizare necorespunzătoare;

– igienizare necorespunzătoare a mijloacelor de transport autorizate sanitar veterinar;

– întreţinere necorespunzătoare a spațiilor, utilajelor și a ustensilelor din dotare;

– raionarea defectuoasă a produselor alimentare;

– produse de origine nonanimală cu ambalaje deteriorate;

– comercializarea produselor fără respectarea condițiilor de temperatură;

– grafice de temperatură incomplet completate;

– lipsa analizelor medicale ale personalului lucrător;

– nerespectarea planului HACCP în ceea ce privește monitorizarea temperaturii și a umidității;

– lipsa documentelor de proveniență;

– depozitarea necorespunzătoare a SNCU.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituției – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie. ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA județene și a municipiului București. (sursa: ANSVSA / foto: arhivă)


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -

- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu