Inaugurarea electorală, cu Dragnea și Oprișan, a bazinului de înot-polo din Focșani a fost singura oportunitate de a intra în această clădire. După plecarea oficialităților, s-a pus lacătul pe imobil. Președintele Consiliului Județean Vrancea a promis că bazinul de înot va fi deschis pentru public în 2-3 săptămâni. Ceea ce, iată, nu se va întâmpla. „Regulamentul de funcționare, modul în care va funcționa bazinul de înot și tot ceea ce înseamnă valori, tarife și cine va beneficia de aceste tarife va fi în dezbatere publică timp de 30 de zile urmând ca ulterior plenul Consiliului Județean să dezbată și să aprobe acest regulament“, a precizat vicepreședintele CJV, Dănuț Cristian, în ședința de ieri a Consiliului Județean (administratorul bazinului). Așa că, după cele 30 de zile de dezbatere publică, vom mai aștepta o perioadă. Noroc că vine vara și se deschid piscinele private. Plus că denumirea inițială pompoasă, care să ia ”ochii” electoratului, de ”bazin olimpic de înot-polo”, a fost înlocuită în ședința Consiliului Județean cu denumirea de ”bazin de înot didactic – baza sportivă”.
Tot în cadrul ședinței de ieri, consilierii județeni PNL au propus ca această investiție să poarte numele regretatului comisar șef de poliție Tomiță Lazăr, decedat în apele Siretului, în iulie 2015, după ce și-a salvat fiica de la înec. Propunerea liberalilor s-a lovit, însă, de refuzul majorității politice PSD-ALDE. ”Vrancea are un erou. Atât prin natura meseriei pe care a avut-o cât și prin modul în care a părăsit această lume. Este vorba de regretatul Tomiță Lazăr, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea. În memoria sa, consilierii județeni ai PNL Vrancea au propus ca bazinul sportiv din Sud să-i poarte numele. Majoritatea însă a respins propunerea. Poate ei s-au gândit la vreun „erou” din Teleorman.”, a declarat, după ședință, președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.
Ar mai fi de spus că și lucrările executate la acest edificiu ridică unele semne de întrebare. Specialiștii susțin că se produc, deja, infiltrații din cauza izolării necorespunzătoare a celor două bazine din interior. Oamenii spun că nu s-ar fi realizat lucrarea de la zero, ci s-ar fi folosit infrastructura vechiului ștrand al Focșaniului. Investiția la bazinul de înot a costat circa 35 de milioane de lei, bani alocați de Ministerul Dezvoltării Regionale.