vineri, aprilie 25, 2025
AcasăAdministratieReorganizare la Romsilva: reducere drastică a posturilor de director

Reorganizare la Romsilva: reducere drastică a posturilor de director

„Reorganizarea Regiei Naționale a Pădurilor înseamnă: mai multă eficiență în cadrul unei instituții care administrează patrimoniul național, mai multă transparență în relația stat – cetățean și economii la buget, așa cum ne cer românii. Mi-am asumat reformarea Romsilva de sus în jos, iar planul meu de reformă vizează: asigurarea unei structuri de conducere mai suple, prin reducerea posturilor de directori cu 86%, pe noua schemă, din 121 directori rămân 17, iar fiecare va avea contract de mandat pe cinci ani, cu indicatori clari de performanță. Pentru noua structură a direcțiilor silvice, propun un număr optim de 16 direcții. Am luat în considerare eficiența în gospodărirea suprafeței de fond forestier administrat, ceea ce înseamnă că o direcție silvică nu poate avea mai puțin de 200.000 hectare pădure, dar și compensarea diferențelor generate de formele de relief. De asemenea, angajarea personalului Romsilva se va face prin concurs național, organizat la sediul structurii centrale, pentru a oferi șanse egale să profeseze în domeniu celor care iubesc pădurea. Ne asigurăm astfel, că principiul «muncă egală, plată egală» se aplică pentru toți angajații” a declarat ministrul Mircea Fechet la finalul ședinței de Guvern de joi, când a anunțat lansarea în consultare publică a Proiectului de Hotărâre de Guvern privind reorganizarea Romsilva.
𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐮𝐥?
O administrație silvică modernă și performantă, capabilă să gestioneze durabil fondul forestier și să respecte angajamentele asumate de România la nivel european, inclusiv în ceea ce privește reducerea deficitului bugetar.
𝐂𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐮𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐫𝐞𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚:
Reducerea numărului de directori cu 86% – de la 121 la 17, fiecare cu contract de mandat și indicatori clari de performanță
Optimizarea direcțiilor silvice – 16 structuri eficiente, cu minim 200.000 ha de pădure gestionate
Angajare transparentă – prin concurs național, cu șanse egale pentru toți iubitorii de natură
Separare clară a activităților și tranziția către un management profesionist și sustenabil
Unificarea administrațiilor de parcuri într-o singură entitate
Digitalizarea completă a activităților, inclusiv prin GPS și monitorizare a consumului auto
Păstrarea raselor valoroase de cai și transformarea Muzeului Cinegetic Posada într-un centru modern de educație ecologică
Dezvoltarea silvo-turismului printr-o structură unică – Complexul turistic „Silva”.
Romsilva are la dispoziție 120 de zile pentru a veni cu un plan de debirocratizare și digitalizare, în acord cu așteptările anului 2025. (sursa: Ministerul Mediului)
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu