Un nou caz de bătaie de joc la adresa focșănenilor. O persoană a obținut drept de proprietate asupra unei suprafețe de teren, de aproape 1.000 de metri pătrați, într-o zonă centrală, extrem de aglomerată. Și, în ”buna” tradiție a noilor proprietari de terenuri, omul și-a împrejmuit imediat perimetrul. Este vorba de o bucată din trotuarul și parcarea de lângă Piața Moldovei, în spatele societății Electrica. Într-o singură zi, proprietarul a făcut gropi, a plantat țăruși și a înconjurat perimetrul cu o plasă, punând și panouri de avertizare că este o proprietate privată. Toți cei care au trecut prin zonă, fie pe jos fie cu mașina, au rămas cu gura căscată. Nimănui nu-i venea să creadă că s-au mai pierdut din locurile de parcare (și așa insuficiente) din zona cea mai aglomerată din oraș. Circulația în zonă a fost dată și mai mult peste cap, nervii șoferilor s-au întins la maxim iar trecătorii au făcut slalom printre autoturisme. Fiecare și-a parcat mașina după cum a putut, în paralel cu altele acolo unde se mai găsea ceva loc.
Cum de s-a retrocedat o asemenea suprafață de teren? Care a fost logica acestei retrocedări în zona Pieței Moldovei? Ce a fost în mintea primarului, ce au făcut juriștii și funcționarii de la urbanism din Primăria Focșani? Are vreunul responsabilitatea semnăturii unui document public? Știe vreunul ce înseamnă interesul public pentru care ei încasează bani din taxele și impozitele focșănenilor? Au auzit de conștiință, bun simț, bun public, responsabilitate, bani publici, buna administrare a orașului, interesul cetățenilor, respectarea legii și a demnității umane?
Nu este prima dată când ne trezim cu proprietari, moștenitori, procuratori pe diverse suprafețe de teren sau imobile din Focșani într-un mod cel puțin curios. Ca să scape de responsabilitate, autoritățile aruncă repede răspunsul cu ”justiția”. Și consideră că s-au spălat pe mâini. Cerem public un răspuns concret cu privire la această retrocedare din zona Pieței Moldovei, cu asumarea răspunsului și a semnăturilor de rigoare, de la primarul Decebal Bacinschi, de la secretarul municipiului Eduard Corhană și de la ceilalți directori și șefi de servicii din Primăria Focșani cu atribuții în aceste aspecte semnalate. Mai ales că, din câte susţinea fostul viceprimar Tudorel Trofin, Primăria nu dispune de spaţii de retrocedat în centrul oraşului.