sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăFocsaniSăptămâna Mondială a Spațiului Cosmic, celebrată la Colegiul Național „...

Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic, celebrată la Colegiul Național „ Al.I.Cuza” Focșani

Atât elevii de gimnaziu, cât și cei de liceu de la Colegiul Național „Al.I.Cuza” Focșani au sărbătorit prin activități nonformale „Săptămâna Mondială a Spațiului”. Coordonator  a fost d-na profesoară de fizică Emilia Poll, cea care a primit de la Agenția Spațială Română (ROSA) titlul de Ambasador al Spațiului. Asociaţi  Biroului European pentru Resurse Educaţionale Spaţiale – România (ESERO România), Ambasadorii Spaţiului se ocupă de răspândirea în întreaga ţară a resurselor şi programelor ESERO România.

În baza protocolului de colaborare încheiat de Agenția Spațială Română (ROSA), coordonatorul național al activităților spatiale din România, cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, unitățile de învățământ au fost invitate să participle la Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic în perioada 4-10 Octombrie, tema fiind “Teledetecția Traseaza Viitorul”.

Elevii Colegiului National „Al.I.Cuza” Focșani și-au ales ca titlu al evenimentului “Viitorul pe care il construim”. Astfel, vineri 7 octombrie, s-a realizat pentru elevii de gimnaziu, cu sprijinul a doi elevi ai Colegiului, Tudor Dodoiu si Andreea Dumitrascu,  o expozitie de afise cu tema “Teledetectia Traseaza Viitorul”, s-a prezentat un referat despre cum “Sa invatam despre rachete” si un Concurs tematic “Rascolind spatiul in cautare de comori”, desfasurat pe echipe. Finalitatea concursului a constat in construirea unui obiect care trebuia sa se deplaseze pe acelasi principiu fizic ca si racheta. Activitățile continuă luni, 10 octombrie, pentru elevii de liceu cu un concurs tematic individual de cultura generala si o  sesiune de referate legate de spatiul cosmic.

  1. Predictii meteo- Tudor Dodoiu, clasa a XI-a A
  2. Sateliti GPS- Andreea Dumitrascu, clasa a XI-a A
  3. Lumini pe cer-Mihnea Nistoroiu, clasa a XII-a A
  4. Soarta Universului- Teodor Bentz, clasa a X-a A
  5. Primele navete spatiale- Nicolae Petrisor, clasa a X-a A
  6. Luna- Bogdan Cherciu, clasa a X-a A
  7. Astronomia antica- Mihai Cristian, clasa a X-a A

 Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic este cel mai mare eveniment de popularizare a activităților spatiale, fiind sărbătorită în fiecare an incepând din  anul 1999, când a fost instituită de Adunarea Generala a ONU.

Această celebrare are rolul de a apropia si implica societatea in activitatile privind cercetarea spatiului cosmic si reprezinta un moment ideal pentru profesori sa desfasoare actiuni pe aceasta tema, sporind interesul elevilor pentru stiinta, cercetare, experiment si inovare.

GABRIELA OBODARIU
Reprezentant relații presă
Consiliul de administrație


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu