Autoritățile locale din Tulnici vor organiza, pentru prima dată, sărbătoarea comunei. Primăria și Consiliul Local, în colaborare cu Obștea Tulnici și cu Obștea Coza, vor organiza ”Ziua Comunei Tulnici” duminică, 12 mai. Programul artistic va aduce în fața tulnicenilor artiști cunoscuți, pe placul localnicilor: Anișoara Puică, Fuego, Laura Lavric, Doinița Fluturu și Tomis Junior, Ion de la Ro-Mania, Uddi, Forin Vasilică și Ansamblul Teleormanul, Ansamblul Folcloric ”Spicul” din Siliștea-Brăila și Ansamblul Junii Covăsneni. De asemenea, nu vor lipsi membrii Ansamblului Folcloric ”Tulnicenii”.
”Comuna Tulnici este atestată documentar în anul 1466. Se poate spune că „nimic din ceea ce este vrâncean nu este străin Tulniciului, tot așa cum tot ceea ce este tulnicean poartă pecetea specificului vrâncean.” Geografia, cadrul natural, descrierea monografică a satelor componente comunei Tulnici, populația, viața spirituală, așezămintele monahale, instituțiile publice, listele celor căzuți la datorie în războaiele secolului trecut, portretele unor oameni peste numele cărora „ar fi nedrept să se aștearnă uitarea” – acestea sunt punctele de reper ale monografiei comunei Tulnici. Din studiile etno-istorice reiese că atestarea cea mai veche a satelor comunei Tulnici datează din 1507 (acte ale Divanului Domnesc). Pârâul Lepșa este atestat documentar în anul 1648, într-un uric de danie.
Comuna Tulnici este situată în partea de sud-vest a județului Vrancea, la 65 km de municipiul Focșani, în zona subcarpaților de curbură, în depresiunea Tulnici-Bîrsești. Localitatea Tulnici, cu stațiunile montane Lepșa și Greșu, se află în mijlocul Parcului Natural Putna. Comuna este situată la o altitudine de 480 de metri deasupra nivelului mării, la poalele munților Vrancei!”, Aurel Boțu, primarul comunei Tulnici.