Deputatul USR-PLUS Neamț Iulian Bulai a preluat ”ștafeta” de la deputatul PNL Vrancea Ion Ștefan și postează pe Facebook, aproape în fiecare săptămână, detalii despre stadiul proiectului autostrăzii A7 Moldova / Unirea Principatelor. Ca în fiecare zi de luni, la CNAIR a avut loc o ședință tehnică, în cadrul căreia s-a prezentat stadiul proiectului A7.
”Pe A7, tronsonul Ploiești-Buzău, sunt revizuite cantitățile de materiale care urmează să fie folosite. Prețul oferit în Buzău, pentru exproprieri, va fi în conformitate cu grila din 2020, respectiv, 17 lei pe metrul pătrat. Pe tronsonul Buzău-Focșani, va fi predat studiul geo-tehnic pe 28.08. Acordul de mediu va fi gata la finalul lunii septembrie, acord cu toate completările necesare, pentru a nu exista vreo întârziere. Pe tronsonul Focșani-Bacău, au fost încheiate forajele pentru gropile de împrumut. De asemenea, mai sunt 140 de metri liniari de forat pe acest tronson, iar în funcție de progresul acestor forări, studiul geo-tehnic ar putea fi predat mai devreme de 1 octombrie. Pe tronsonul Bacău- Pașcani, au fost emise observații la studiul de fezabilitate, la proiectul tehnic și la studiul geo-tehnic. Documentația pentru acordul de mediu, a fost transmisă. De asemenea, OCPI lucrează la întocmirea referatelor de identificare a proprietarilor pentru județele Neamț, Iași și Bacău, necesare începerii procedurii de expropriere, referate care vor fi gata la sfârșitul lunii. Pe tronsonul Pașcani-Suceava-Suceava-Siret, a fost mobilizată echipa topo, iar săptămâna trecută au fost forati 90 de metri liniari.
Pentru tronsonul Suceava-Siret au fost demarate investigații geo-tehnice.”, a scris deputatul nemțean pe Facebook.
De asemenea, Iulian Bulai a transmis câteva informații și despre autostrada A8 ”Unirii”, între Tg. Mureș și Ungheni. ”Pe A8, pe tronsonul Tg. Mureș-Tg. Neamț, a fost predat studiul de fezabilitate la începutul lunii, coridorul de expropriere pe tronsonul 1 a fost revizuit. De asemenea, a fost emisă o scrisoare cu observațiile pentru volumele care lipsesc sau care sunt incomplete. Pe tronsonul Tg. Neamț-Iași-Ungheni, încă suntem în analiză multicriteriala (cu 13 situri care trebuie luate în considerare), analiză care va fi încheiată în câteva zile. Echipa topo se află pe teren, iar în zilele care urmează va avea loc o ședință la Iași pentru a se discuta variantele de trafic alternativ.”, a precizat deputatul Iulian Bulai.