duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăActualitateTimp de nouă ani, locatarii din blocurile sociale ale Primăriei Focşani nu...

Timp de nouă ani, locatarii din blocurile sociale ale Primăriei Focşani nu au plătit niciun ban pentru curentul electric

Blocurile din strada Revoluţiei 16 şi 17, dar şi blocul G2, în care locuiesc aproape 150 de familii, au beneficiat de energie electrică la discreţie, necontorizată. S-a ajuns în această situaţie din cauză că Electrica a reziliat în anul 2008 contractul de furnizare cu Primăria Focşani, iar blocurile respective au fost debranşate de la electricitate. Un alt contract nu a mai fost încheiat, dar cu complicitatea şefilor din Electrica Distribuţie locatarii asistaţi social şi votanţi constanţi ai partidului care s-a aflat în permanenţă la putere în Vrancea, aşa cum au recunoscut, au primit în continuare energie electrică gratis, până săptămâna trecută, când blocurile au fost debranşate. Între timp, după ce au protestat în stradă, beneficiarii locuinţelor sociale au fost rebranşaţi, dar cu condiţia ca în două săptămâni să încheie contracte individuale de furnizare a energiei electrice.

“Energia electrică pe care o consumă în cele două săptămâni, cât li s-a dat termen să vină să facă contracte, o vom împărţi la toată lumea în factură. Primăria ne-a spus că cine nu o să vină să facă contract individual o să fie evacuat. Locatarii vor plăti contorul pe tarif de racordare, care costă în jur de 100 de lei, iar Primăria s-a angajat să le refacă toate cablurile de alimentare de la contor la locuinţă, ca să rezolvăm partea de alimentare. Tot Primăria a promis gratii, să împiedice accesul la sursa de curent”, ne-a spus inginerul Gabriel Corneanu.

Primăria Focşani aşteaptă ca persoanele care ocupă acele blocuri să-şi rezolve şi situaţia locativă, pentru că muţi dintre ei nu au contracte.

“Am făcut de atâtea ori apel la ei să vină să-şi rezolve situaţia locativă. Chiar acum lucrez la contracte. Am 30 de dosare pregătite ale celor care vor să intre în facturare individuală. Pe mulţi i-am triat, pentru că au debite cuprinse între 5.000 de lei şi 20.000 de lei la chirie şi utilităţi”, ne-a declarat Marius Iorga, viceprimar al municipiului Focşani.

Din estimările noastre, în aceşti nouă ani asistaţii social au consumat curent electric, fără să plătească, în valoare de peste două milioane de lei. Aceştia folosesc energia electrică atât pentru încălzit, cu radiatoare electrice, întrucât au fost debranşaţi de la căldură, cât şi la gătit.

 


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu