În perioada 29 iulie – 1 august 2024, tinerii de la Centrul „Sfânta Maria” din localitatea vrânceană Golești, însoțiți de către șeful centrului, domnul Sorin Atomulesei, și de către două doamne asistente, au petrecut cinci zile de vacanță la mare, în stațiunea Eforie Nord – a doua mare stațiune a litoralului românesc și una dintre stațiunile balneare renumite atât în țară, cât și în străinătate. Excursia nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Parohiei Golești I, care, și anul acesta, și-a dorit să le ofere beneficiarilor așezământului mult așteptata vacanță la mare.
În dimineața zilei de 29 iulie, tinerii au plecat cu autocarul din Golești și, cu nerăbdarea celor care știu că marea le va oferi amintiri de neuitat, parcă nici nu au simțit parcurgerea celor aproximativ 280 de km până în Eforie Nord. Ajunși la destinație, ei au fost întâmpinați de personalul amabil al pensiunii Vila Macris, unde au fost cazați pe toată perioada sejurului. După cum era de așteptat, zilele au trecut repede, însă aerul curat și plimbările pe malul mării le-au fost, măcar pentru o vreme, momente de pură libertate într-o lume plină de marginalizare, cauzată de afecțiunile lor.
La întoarcerea spre casă, s-a alăturat grupului și părintele Constantin Ștefan, care le-a mai făcut tinerilor un dar: două popasuri duhovnicești. Mai întâi, grupul a poposit la Mănăstirea Măxineni, ctitorie a domnitorului Matei Basarab al Țării Românești, atestată pentru întâia oară la data de 2 septembrie 1637, unde, din istoricul mănăstirii, au descoperit rolul pe care această veche vatră monahală l-a avut atât în plan spiritual, cât și în cel militar și politic. Înainte de a ajunge acasă, s-a făcut o ultimă oprire la Mănăstirea Vladimirești, care, având un sobor de aproximativ 200 de maici, se numără printre cele mai mari din țară, ca număr de personal. Aici, tinerii s-au închinat în biserica „Adormirea Maicii Domnului”, apoi au aflat istoria mănăstirii și au vizitat muzeul.
Efortul Parohiei Golești I a fost răsplătit de recunoștința acestor tineri, manifestată prin atașamentul arătat părintelui Ștefan Constantin și legătura constantă cu biserica din localitate. (sursa: Pr. Ștefan Constantin, Parohia Golești I, Protoieria Focșani II)