Orele de muncă îți acaparează din ce în ce mai mult programul din timpul săptămânii? Află că o ieșire la munte, din când în când, este o idee grozavă pentru a-ți încărca bateriile, dar și un bun prilej de a face puțină mișcare. Pe lângă priveliști care îți taie răsuflarea, scapi de energiile negative și stres acumulate și îți încarci bateriile pentru o lungă perioadă de timp. Și pentru că a face o drumeție este diferit de a te plimba printr-un oraș de munte, ideile de mai jos te vor ajuta să iei cu tine în bagaj hainele, pantofii și accesoriile potrivite:
- După cum știi, la munte vremea este imprevizibilă, de aceea este bine să iei în calcul materiale care se usucă ușor în cazul în care transpiri sau te prinde ploaia. Te poți orienta către bluze din lână sau din materiale sintetice, special concepute pentru sport (unele variante au și efect antibacterian). Cel mai bine este să optezi pentru haine în mai multe straturi, care să fie cât mai apropiate de corp. Poți să iei un tricou cu mâneca scurtă, o bluză tip helancă, eventual dintr-un material care protejează împotriva razelor soarelui. Nu uita să iei și un hanorac, și neapărat o jachetă rezistentă la vânt și ploaie, așa cum poți găsi pe Fashion Days.
- În partea de jos, alege niște colanți Nike peste care să poți adăuga o pereche de pantaloni potriviți pentru vremea urâtă. La fel de buni pot fi și pantalonii de trening, dar cu ei e puțin mai riscant. Încălțămintea este bine să fie luată de la un departament dedicat, care să întrunească calitățile necesare: confort, flexibilitate, protecție și aderență.
- Adaugă în rucsac o eșarfă, o pereche de mănuși cu căptușeală, pentru a te feri de frig, dar și o șapcă cu UV, eventual care să îți acopere și ceafa. De asemenea, ai nevoie de o pereche de ochelari care să-ți protejeze ochii de razele soarelui sau de lumină prea puternică. Ia și un tricou și o pereche de șosete de schimb. Dacă drumeția durează mai mult fă câteva sandvișuri și ia o sticlă cu apă să te hidratezi, până ajungi la o cabană sau un loc unde poți lua masa.
- La fel de util ar fi să ai un smartwatch, eventual cu funcție de a putea vorbi independent de pe el, asta în cazul în care bateria telefonului te va lăsa la greu. Este ideal, mai ales că te ajută să monitorizezi kilometri parcurși, câte calorii ai consumat, verifică rata bătăilor inimii. În plus, calculează nivelul de oxigen din sânge, dar și cum este vremea și chiar sunt rezistente la apă. Nu în ultimul rând, o baterie externă cu ceva mai mulți miliamperi, care să te ajute să-ți încarci device-urile, este un must-have.