Dragi părinți! Știm cu toții că jucăriile Lego sunt foarte distractive și excelente pentru creativitate, dar știați că sunt excepționale și pentru a-și ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile de viață?
Da, este adevărat! De la a ajuta un copil să învețe culorile și să numere, până la a permite copiilor mici să-și îmbunătățească abilitățile motorii fine, Lego sunt singura jucărie care poate face ceea ce puține alte jucării pot: combină distracția cu învățarea, în cantitatea potrivită, pentru a menține copiii implicați pe măsură ce cresc.
Ce învață copiii cu jucării Lego? Întreabă orice medic sau profesor și îți vor spune același lucru: copiii învață cel mai bine prin joc. Deoarece au atenție și răbdare limitate, jocul este cel mai bun mod de a-i învăța despre concepte individuale și sociale. Acesta este motivul pentru care jucăriile Lego sunt un instrument atât de bun de învățare.
Lego le antrenează copiilor curiozitatea naturală, învățându-i fără ca ei să-și dea seama. Pe măsură ce le ridică și își dau seama cum să le folosească, copiii își folosesc toate simțurile. De asemenea, jucăriile Lego introduc copiii în STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) într-un mod în care pot relaționa cu ușurință și se pot bucura.
Rezultatul? Învață și sunt dornici să învețe mai mult, începând să se pregătească pentru o viață de acumulare de cunoștințe, permițând în același timp creativității să înflorească.
Jucăriile Lego pot fi folosite la toate vârstele și etapele de învățare. Au blocuri mari, ideale pentru bebelușii de 9 luni sau mai mult, care le permit să învețe în siguranță culorile, formele și numărarea. Apoi, există mai multe seturi tradiționale pentru copii mici, dar și seturi avansate, cu o mulțime de piese minuscule, pentru copii mai mari, adolescenți și chiar adulți. În plus, aceste seturi funcționează excelent pentru copiii cu dizabilități, autism și alte întârzieri cognitive. Jucăriile Lego nu sunt folosite degeaba ca simbol pentru autism, ci acestea sunt un instrument excelent și utilizate adesea în terapia cu autism. Ele pot fi folosite pentru a ajuta la întărirea mușchilor și a dexterității, pentru a prezenta copiilor texturi și culori și pentru a construi abilități emoționale și sociale, cum ar fi împărtășirea.
Iată de ce jucăriile Lego sunt educaționale
- Învățarea elementelor de bază: culori și forme
Când copiii se joacă, ei învață noi abilități în timp ce le perfecționează pe cele vechi. Acest lucru este valabil la orice vârstă, de la 3 luni până la adolescență. Jucăriile Lego sunt o modalitate excelentă de a le prezenta culori și forme de bază. Seturile au aproape toate culorile curcubeului, astfel încât să îi poțo învăța pe copii culorile primare când sunt tineri (gândiți-vă la roșu, albastru, galben și verde) și la culori mai complexe pe măsură ce cresc. În plus, culorile strălucitoare sunt minunate pentru copiii mici, atrăgându-le privirea și stimulându-le simțurile. Pentru copiii sub 1 ani acest lucru este important, deoarece întărește mișcarea ochilor și ajută la coordonarea mână-ochi.
- Încurajează creativitatea
Jucăriile Lego sunt o modalitate excelentă de a încuraja creativitatea, arătând modul în care un copil învață, este motivat și își imaginează lucruri. Pentru început, deși fiecare set Lego vine cu instrucțiuni de construcție, acestea pot fi utilizate într-o multitudine de moduri. Oferindu-le copiilor o grămadă de jucării Lego, fără instrucțiuni prestabilite, îi entuziasmează și le permite să-și dea seama cum să le folosească. Prin încercări și erori, își vor da seama cum să le potrivească și să facă lucrurile pe care le văd în minte să prindă viață. Chiar și cu instrucțiuni, imaginația unui copil poate fi încă stimulată. Aceștia pot urma instrucțiuni, dar pot modifica anumite părți, permițând propriile interpretări și idei. Ele pot arăta diferite moduri de utilizare a unei piese și pot găsi mai mult de o soluție la o problemă.
- Îmbunătățește și dezvoltă abilitățile motorii fine
Dimensiunile și formele cărămizilor Lego, împreună cu modul în care sunt asamblate, sunt excelente pentru dezvoltarea abilităților motorii fine și a construirii rezistenței. Copiii trebuie să învețe cum să țină piesele, precum și să le răsucească, să le întoarcă și să le manipuleze pentru a se potrivi. Prin rotire și răsucire, aceștia își antrenează mușchii din degete, mâini și brațe, făcându-i mai puternici și mai flexibili. Acest lucru este important, deoarece duce la dexteritate fluidă și coordonare.