duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăActualitateVIDEO Specialiștii ACDB au ajutat la capturarea unui râs. Unde va ajunge...

VIDEO Specialiștii ACDB au ajutat la capturarea unui râs. Unde va ajunge exemplarul

Încă un râs mascul, cu o vârsta de circa 5 ani, a fost capturat ieri, în pădurile din județul Bacău, de o echipa formata din ACDB si ai Regia Nationala a Padurilor – Romsilva în cadrul proiectului LIFE Lynx. Râsul este acum in carantina ACDB iar peste circa o luna va fi transferat in Croația. Obiectivul principal al proiectului LifeLynx este de a salva de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și sud estul Alpilor. Această populație este în prezent una extrem de amenițată datorită numărului mic de indivizi existenți. Pentru salvarea ei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cea din Carpați.
Mai multe informații despre proiect găsiți accesând link-ul https://www.lifelynx.eu/despre-proiect/?lang=ro

Scopul acestei acțiuni este capturarea unor exemplare râși din zonele selectate din Munții Carpați ( in România si Slovacia) și mutarea lor în Slovenia și Croația. (ACDB)

Încă un râs mascul 🐱, cu o vârsta de circa 5 ani, a fost capturat ieri, în pădurile din județul Bacău, de o echipa formata din ACDB si ai Regia Nationala a Padurilor – Romsilva în cadrul proiectului LIFE Lynx. Râsul este acum in carantina ACDB iar peste circa o luna va fi transferat in Croația.Obiectivul principal al proiectului LifeLynx este de a salva de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și sud estul Alpilor. Această populație este în prezent una extrem de amenițată datorită numărului mic de indivizi existenți. Pentru salvarea ei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cea din Carpați. Mai multe informații despre proiect găsiți accesând link-ul https://www.lifelynx.eu/despre-proiect/?lang=roScopul acestei acțiuni este capturarea unor exemplare râși din zonele selectate din Munții Carpați ( in România si Slovacia) și mutarea lor în Slovenia și Croația. Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (www.acdb.ro ) este o organizație privată non-guvernamentală și non-profit care activează în domeniile conservării biodiversității, dezvoltării durabile a comunităților rurale și educației ecologice, ca sprijin în procesul de soluționare a problemelor de mediu. În ultimii unsprezece ani, membrii ACDB au fost implicați în activități desfășurate la nivel local, regional și național în România, destinate managementului speciilor protejate, al zonelor protejate și al cercetării faunei sălbatice. Echipa ACDB are peste zece ani de experiență în activitățile de cercetare și conservare pe teren și a colaborat cu experți și parteneri din Italia, Germania, Spania, Ucraina, Ungaria, Austria și Canada. Asociația a implementat ca beneficiar sau partener mai multe proiecte care vizează managementul și conservarea in situ a carnivorelor mari. ACDB a dezvoltat, în ultimii ani, un program de conservare și salvare ex-situ a speciilor de faună prin înființarea Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice ce colaborează cu alte centre din România.ENG 🇬🇧 Good news from RomaniaRomanian LIFE Lynx team started the new lynx capturing season with a great success. Just after 3 days since they've activated the box traps, they've captured a lynx. A healthy 5-6 year old male lynx will be the new inhabitant of the quarantine enclosure in Romania. After that, the lynx will be translocated to Croatia. Congratulations to the team and also to the local hunters who participated at the lynx capturing.

Publicată de ACDB pe Vineri, 17 ianuarie 2020


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu