Conducerea Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-a aflat astăzi la Focșani, pentru a face cunoscut[ oferta educațională a instituției de învățământ superior, existând în acest sens un parteneriat cu autoritățile locale din municipiu. Este vorba despre cea mai mare instituție de învățământ superior din Regiunea de Sud Est a României, unde studiază peste 12.000 de studenți, aproape 1.000 dintre ei fiind din Vrancea. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi are 14 facultăți în domeniile ingineriei, științelor umaniste, economice, juridice, medicinei, artelor, educației fizice și sportului iar potrivit rectorului acestei instituții, parteneriatele realizate între instituțiile de învățământ superior, autoritățile locale și reprezentanții mediului de afaceri pot contribui la formare de specialiști cu un grad ridicat de pregătire, adaptat nevoilor economiei locale și naționale. „La nivelul universității, noi avem un interes deosebit, chiar suntem obligați să avem o legătură foarte strânsă cu administrațiile locale și naționale, cât și cu mediul de afaceri. Avem o deschidere foarte mare și mă bucur că aici am găsit primul prilej să facem publice aceste intenții. Urmează să analizăm nevoile și dintr-o parte și din cealaltă și să definim foarte rapid niște direcții prioritare pentru ambele instituții. Astea înseamnă proiecte pe termen mediu și lung, pe care le putem face împreună și vrem să facem asta prin de dezvoltarea unor specializări care să țină cont de nevoile județului și municipiului și să ținem cont să facem o extensie a universității chiar în Focșani, pentru că sunt cereri în direcția aceasta”, a spus Prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
La acest moment, Universitatea oferă studenților 28 burse de performanță, 1.270 burse de merit, 736 burse sociale, 108 burse doctorale, 1.644 burse pentru studenții străini și alte 238 burse din venituri proprii. Studenții beneficiază de burse private acordate de diverși agenți economici, precum și de burse pentru activități extracurriculare în cadrul proiectelor implementate în cadrul universității. De asemenea, studenții beneficiază de cele mai bune condiții de cazare și masă, în cămine moderne, dotate cu toate facilitățile, la prețuri accesibile.
Oferta educațională a universității în acest an, pentru candidații la locurile bugetate cuprinde 1.500 locuri la programele de licență, 860 locuri la programele de masterat și 45 locuri la studiile universitare de doctorat, la care se adaugă peste 2.200 locuri la programele de licență, 900 locuri la programele de masterat și 100 locuri la doctorat, cu taxă.