În perioada 02.05 – 24.06.2020, inspectorii DSVSA Vrancea au verificat 134 unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar, din care: 37 restaurante, 8 pizzerii, 6 fast food, 4 catering, 3 cantine, 1 hipermarket, 34 de magazine alimentare, o unitate procesare lapte, o unitate tranșare carne roșie, 14 exploatații suine și 11 exploatații păsări. De asemenea, au fost evaluate în vederea înregistrării/autorizării sanitare veterinare un număr de 94 unități, astfel: 29 de magazine alimentare, 6 unități vânzare directă, 1 incinerator, 1 transportator de subproduse nedestinate consumului uman, 1 depozit frigorific, 43 mijloace de transport, 5 magazine de furaje, 8 exploatații comerciale de Tip A. ”În prezent, în județul Vrancea nu mai există focare de pestă porcină africană. Împreună cu crescătorii de porcine, care au respectat restricțiile impuse, am reușit să stingem toate focarele existente. Totodată, în această perioadă, împreună cu reprezentații IPJ, IJJ și DSP participăm la acțiuni de control pe raza județului, pentru verificarea respectării normelor de funcționare a teraselor pe perioadă stării de alertă”, a precizat directorul adjunct, dr. Cristinel Mihai.
Vrancea nu mai are focare de pestă porcină africană. Controale ale inspectorilor DSVSA la unități comerciale și de procesare
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -