vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăAdministratieWorkshop pe tema bugetării participative, premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local

Workshop pe tema bugetării participative, premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local

Astăzi, în Focșani, în cadrul proiectului „Bugetare participativă în județul Vrancea-premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local”, a avut loc consultarea, în elaborarea unui document de politică publică pe tema bugetării participative, a consilierilor județeni, primarilor, viceprimarilor, consilierilor locali și personalului din cadrul instituțiilor publice locale. Participanții – primari, viceprimari, consileri locali și judeteni, polițiști, mediatori sanitari, reprezentanți ai sindicatelor, asistenți sociali – au fost captați de informațiile primite, de discuțiile interactive, bazate pe expuneri si dezbateri, privind planificarea bugetelor atât la nivel județean cât și la nivel local, în care s-au implicat, cu interes. Au avut posibiltatea să afle lucruri noi, participanții afirmând că nu au mai avut o astfel de experiență. Toată lumea a fost foarte încântată și fiecare și-a exprimat dorința de a mai participa la astfel de întâlniri.
Echipa de proiect a Organizației REDI ROMANIA, alcatuită din: Parno Marius -manager de proiect, Lisia Pamfilie – expert politici publice, Raluca Malita -formator, Diana Bratosin -coordonator rețea tematică, Mariana Stanciu – facilitator proiect, Florea Ioan – facilitator proiect, mulțumește tuturor participanților pentru mesajele frumoase, precum: „Mulțumesc încă o dată pentru invitație și sper ca intervențiile mele să fi avut un impact pozitiv asupra proiectului. Mi-ar plăcea să dezvoltăm acest concept la nivelul județului și la nivelul UAT-urilor.” / „Felicitări pentru concept, sperăm să aibă impact pozitiv asupra comunității” / „Felicitări și mult succes în implementarea proiectului”.
Sâmbătă și duminică, cursul de instruire va avea loc la Vidra și, respectiv, la Focsani. Reamintim că obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unui mecanism la nivel județean/ platformă, care va permite cetățenilor să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității lor, astfel: Consiliul Județean Vrancea alocă o parte din bugetul anual, cetățenii vin cu propuneri de dezvoltare a județului, iar după validarea lor de către o comisie, cetățenii vor decide prin vot public proiectele care vor putea fi implementate de Consiliul Județean Vrancea. (sursa: Diana Bratosin)

ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -

- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu