În perioada 28-29 iulie, în județul Vaslui s-a desfăşurat etapa zonală a „Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă”. Competiția a aliniat la start loturile reprezentative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui şi Vrancea și a cuprins parcurgerea a patru probe.
Prima dintre acestea a fost „Scara de fereastră”. După ridicarea scării de la sol de la linia de start, concurentul începe alergarea, transportul acesteia şi escaladarea până pe platforma etajului trei al turnului de instrucţie. Proba se desfăşoară pe două culoare paralele, punctându-se atât evoluţia individuală, cât şi pe echipe.
În cadrul cele de-a doua probe – „Pista cu obstacole pe 100 metri” – concurentul aleargă, escaladează gardul de 2 metri, ridică două role de furtun tip „C” cu care aleargă spre bârna de echilibru şi o traversează. Înainte, pe timpul traversării sau după coborârea de pe bârnă, întinde şi racordează furtunurile între ele, lasă jos racordurile cuplate şi continuă alergarea, având în fiecare mână câte un racord, din care, unul îl racordează la distribuitor, iar la celălalt racordează ţeava de la brâu. Proba este încheiată după ce concurentul a trecut linia de sosire cu ţeava racordată la linia de furtun.
La proba – „Ştafeta 4 X 100 metri” – loturile participă cu câte două echipe, având în componenţă câte 4 competitori, urmărindu-se trecerea peste obstacol, escaladarea gardului de 2 metri, traversarea bârnei de echilibru, întinderea rolelor de furtun, realizarea racordurilor la distribuitor, stingerea unui incendiu la tava de instrucţie.
Ultima probă a concursului a fost „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”. Conform regulamentului, fiecare echipă formată din şapte concurenţi se dispune în afara pistei, iar după darea semnalului „START!”, echipa porneşte motorul motopompei, asigură alimentarea cu apă din bazinul de 1000 litri, cu două tuburi de absorbţie şi realizează dispozitivul de intervenţie. După realizarea liniilor de furtun, cei doi şefi de ţeavă acţionează pentru umplerea cu apă a bazinelor de la ţinte.
Echipa reprezentativă a ISU Vrancea a obținut locul II, atât la probele individuale, cât și la cele pe echipe. Competiția se organizează anual în scopul dezvoltării şi perfecţionării aptitudinilor şi deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii misiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.
Citeste si:
ISU Vrancea primeşte o autospecială de ultimă generaţie